Badeværelsesrenoveringseserfaringer fra nr. 36

Jeg flyttede ind i nummer 36 d. 1. april 2012 og var nødsaget til at totalrenovere badeværelset. Det har givet mig en del erfaringer som jeg gerne deler med mine naboer.

Det er en betingelse for at få medfinansiering til badeværelsesrenoveringen, at foreningens byggesagkyndige er inde over projektet og godkender det udførte arbejde. I den forbindelse kan det anbefales at den byggesagkyndige mødes med håndværker/entreprenør inden man går i gang, således der ikke går noget tabt i mellemledsoverleveringer.

Af regelmæssig orientering kan nævnes, at der skal dobbelt vådrumsmembran i alle vådzoner. Ved lukket bruseniche indbefatter det: hele gulvet og 10cm op af væggen hele vejen rundt, i bruseniche til loft og 50cm omkring håndvasken. Ved åben bruseniche går vådzonen 50cm ud fra brusenichens afgrænsning. Vær opmærksom på, at hvis badeværelset er under 3,25m2 er alle væggene omfattet af vådzonen. Derudover skal der fliser på hele gulvet og minimum 7,5 cm kant, samt i brusekabinen hele vejen til loft, hvis den er lukket. Hvis der er åben brusekabine mener jeg der skal fliser på alle væggene, men er ikke sikker. Den byggesagkyndige kan svare på det.

Af andre praktiske erfaringer kan nævnes, at når man banker gulvet op helt ned til fundamentet, kommer man cirka 15cm under gulvniveau. Det er ikke meget plads, hvis man vil have gulvvarme. Men anvender man MAX4 systemet, er det muligt, da konstruktionen indeholder et metalgitter, som giver ekstra styrke i gulvet og man derved kan skære ned på støbecementen og få mere isolering i, end ved andre gulvvarme systemer. Vær dog opmærksom på at Plan1 ikke længere anbefaler fjernvarmebaseret gulvvarme, som det fremgår af referatet fra generalforsamlingen 2013. Derudover får man det pæneste resultat hvis man anvender gulvfliser på max 15x15cm, grundet det obligatoriske fald på gulvet. Ligeledes er det nødvendigt (men hårdt arbejde...) at fjerne glasvævet på væggene inden de pudses op og får vådrumsmembran.

Sidst men ikke mindst: Gå ikke i gang med renoveringen uden grønt lys fra bestyrelsen.

 

God fornøjelse :)

Karina

 

Nyttige links:

http://www.flisestudiet.dk/menu/tilbehor/pci/vadrum/vadrumsbrochure.pdf

http://www.eftex.dk/uploads/max4/2010.02%20Max4%20Eftex%20brochure.pdf